söndag 24 oktober 2010

Projekttid på Bokia!


Sedan fortsätter väggen täckt med ännu fler hyllor, här på vänstra sidan med saker som pärmar, mappar, pennor av massa olika modeller, pennskrin. Längst ner är det en teveskärm där det visas information om bokhandeln och olika böcker, t.ex. månadens pocket eller nyinkomna böcker. Och nedanför den är en ny avdelning där man kan låna böcker från bokhandeln, en liten hylla med olika typer av böcker. På högra sidan är den en mängd hyllor med oändligt många böcker, varje hylla fylld så det knappt får plats med ens den tunnaste boken. Uppdelade i olika kategorier på de olika hyllorna, första hyllan innehåller faktaböcker, såsom biografier, i pocket, och sedan är det romaner och deckare i pocket längs de två följande hyllorna. En liten hylla med böcker på engelska, varav de flesta är vampyrromaner såsom ”Twilight”. Sedan är det inbundna böcker, två hyllor med deckare och romaner.


Därefter kommer en avdelning med ungdomsböcker, som i sin tur är indelade i en avdelning med fantasyböcker och sedan en massa olika slags böcker i den andra hyllan. Framför dessa hyllor står ett bord där det görs reklam för de senast inkomna böckerna till butiken. Efter ungdomsböckerna kommer en avdelning med barnböcker, där hyllorna är uppdelade i olika åldrar, som 3-6 år och 9-12 år. Från taket hänger skyltar med kända barnboksfigurer som Alfons Åberg.

Väggarna är målade i rött med en massa mönster och bilder på, och där finns en dörr som man knappt ser för den följer väggens mönster, och den leder in till lagret. På lagret står en massa kartonger staplade ovanpå varandra, här finns även allehanda dekorationer för olika högtider och årstider, exempelvis på en hylla står det tomtar och väntar på att december ska komma så att de kan sprida julglädje i butiken.

En vagn som varje dag lastas med böcker som sedan körs ut i butiken för att sättas upp på hyllorna står på en slags hiss som kan hissas upp och ner. Allting ser ut att kunna rasa ihop när som helst, trapporna knarrar och loftets golv ovanför lagret är byggt av plywoodskivor som ser allt annat än starka och hållbara ut. Går man upp för trappan till loftet kommer man till en väldigt mysig plats, där alla de böcker som inte får plats i hyllorna är samlade. Mestadels pocketböcker, liggandes på hyllorna i otroliga mängder. Stolar till författarkvällar har också trängts in här, och det är fruktansvärt rörigt. Men böcker kan man aldrig få för många av, och här finns så det räcker och blir över.












Av: Isabella Larsson




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar